Yritys

Uniq Bioresearch Oy on innovatiivinen, yksityinen suomalainen bioteknologiayritys, joka kehittää aktiivisesti uusia heraproteiiniin perustuvia heraproteiinituote- ja mikrokapselointikonsepteja elintarvike, luontaistuote-, lääke-, makeis- ja kosmetiikkateollisuuteen.
Uniq Bioresearch Oy:n missio on tarjota uusia aktivoituun heraproteiiniin perustuvia ratkaisuja mikrokapselointiin ja auttaa asiakkaitamme luomaan parempia ja laadukkaampia uutuustuotteita.

ACTIWHEY® on heraproteiini, jonka Uniq Bioresearch Oy aktivoi kehittämällään ja patentoimallaan menetelmällä aktiiviseksi heraproteiiniksi.
Aktivointi tuottaa uusia mahdollisuuksia käyttää heraproteiinia kapseleiden päällystyksessä ja korvaamaan gelatiinia terveystuotteissa sekä mikrokapseloida erilaisia ainesosia kuten omega-3 öljyjä, liposomeja, prebiootteja ja probiootteja sekä hedelmien ja marjojen siemenöljyjä, jotka ovat lähes mahdottomia tai liian kalliita mikrokapseloida vanhoilla tuotantomenetelmillä.

Laatu

LAATUA ON AJATELLA JA VÄLITTÄÄ ASIAKKAASTA

EVIRA on luokitellut ACTIWHEY®n EU säännösten mukaises-
ti turvalliseksi elintarvikkeeksi ja vastaava FDA GRAS ilmoitus on vireillä. ACTIWHEY® tuotetaan Suomessa, laatuluokituksen omaavissa VTT Rajamäen ja LUKE (entinen MTT) Jokioisten tuotantolaitoksilla. Raaka-aineena käytetään Kuusamon Juusto Oy:n heraproteiinikonsentraattia.
Pitkäaikaisen yhteistyön voi luoda vain pitämällä lupaukset ja toimittamalla tinkimättömän laadukkaan tuotantoprosessin mukaan tehtyjä tuotteita. Olemme tehneet määrätietoisesti ja pitkäjänteisesti työtä, kehittämällä parhaita laatutuotteita asiakkaillemme. Ammattimaisuus ja luotettavuus ovat toimintamme kulmakiviä, jolla voimme taata asiakkaittemme toimintaedellytykset ja laadun. Uniq Bioresearch Oy:n toiminta perustuu laadunvalvontajärjestelmään, joka on sopusoinnussa SFS – EN ISO 9001:2008 – standardin kanssa. Lisäksi noudatamme kaikkia EFSA ja FDA asetuksia, jotta voimme tuoda asiakkaillemme parhaita heraproteiiniin perustuvia laatutuotteita ja ratkaisuja.

HUOMIOIMME MYÖS YMPÄRISTÖN

Ympäristö on meille etusijalla ja toimintamme ytimessä ovat
SFS – EN ISO 14001-standardiin perustuvat toimintatavat. Ympäristöpolitiikkamme on pohjana myös toimintamme muissa päämäärissä ja tavoitteissa ja se määrittelee myös yhtiön toimintaperiaatteita ja prosesseja. Tavoitteena on tehdä ympäristön ja sen hyvinvoinnista sekä kestävästä kehityksestä osa jatkuvaa kehitystä, jolla parannamme myös tuotantoamme ja sen oheisprosesseja ympäristöystävällisempään suuntaan. Valitessamme yhteistyökumppaneita ja alihankkijoita odotamme myös heiltä samaa intoa parantaa toimintansa ympäristöystävällisyyttä.

ASIAKASLÄHTÖISYYS

Toimintamme on onnistunutta vain, jos asiakkaamme menestyvät ja loppuasiakkaat pitävät tuotteistamme. Siksi seuraamme jatkuvasti asiakkaittemme palautetta, jotta voimme nopeasti vastata markkinoilta saatuihin viesteihin, ja parantaa tuotteitamme. Ammattitaitoiset työntekijät, erinomainen johto ja nykyaikaiset tuotantolaitteet, takaavat tehokkuuden ja joustavuuden asiakkait- temme eduksi. Toimitamme asiakkaittemme tarpeisiin soveltuvia heraproteiinituotteita, jotka ovat korkealaatuisia, kilpailukykyisiä ja vastuullisesti tuotettuja.

VASTUULLISUUS

Olemme luotettava työnantaja ja yhteistyökumppani. Asiakkaat ja kuluttajat voivat luottaa siihen, että tuotteemme ovat laadultaan huippuluokkaa. Tuotteemme ovat asianmukaisesti turvallisuus- ja terveystestattuja ja ne täyttävät ravitsemukselliset elintarvikevaatimukset. Ne on valmistettu käyttäen vain tuotantoon tarvittavan määrän vettä. Prosessit ovat energiatehokkaita ja pätevät työntekijät työskentelevät hyvissä olosuhteissa. Me Uniq Biore- search Oy:ssä, ja kaikki työntekijämme ovat tietoisia kestävän kehityksen vaatimuksista. Toimimme näiden vaatimusten mukai- sesti ja tiedostamme vastuumme ympäristöstä ja kestävämmästä huomisesta.

Yhteistyökumppanit

Yhteistyö ja kumppanuus ovat todella tärkeitä Uniq Bioresearch Oy:n strategiassa ja toiminnassa.

YLPEINÄ ESITTELEMME:

KUUSAMON JUUSTO OY

Kuusamon Juusto Oy on tunnettu herkullisista ja korkealaatuisista juustoistaan. He käyttävät vain pohjoisen puhtaan luonnon suomalaisten lehmien tuoretta maitoa. Kuusamon juusto Oy tuottaa Suomen parhaimmat heraproteiinikonsentraatit. www.kuusamonjuusto.fi

BIOMED OY

Biomed Oy on vuodesta 1982 alkaen kehittänyt ja valmistanut ravitsemushoitoihin soveltuvia ravintolisiä ja erikoisvalmisteita. Biomedin toimintaperiaatteena on pitkäjänteinen yhteistyö eri tutkimuslaitosten, yliopistojen ja käytännön lääkäreiden kanssa sekä eri alojen tietotaidon hyödyntäminen tuotteiden kehittämisessä. www.biomed.fi

LUONNONVARAKESKUS

Luke on tutkimus- ja asiantuntijaorganisaatio, joka tekee työtä luonnonvarojen kestävän käytön ja biotalouden edistämiseksi. www.luke.fi

TEKNOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS VTT OY

VTT Oy on kansallisella statuksella toimiva Pohjoismaiden johtava tutkimus- ja teknologiayhtiö. VTT tuottaa tutkimuksen ja tiedon kautta asiantuntijapalveluja kotimaisille ja kansainvälisille asiakkaille, liike-elämälle, julkiselle sektorille ja kumppaneille. www.vtt.fi

OULUN YLIOPISTO

Oulun yliopiston tehtävänä on edistää yhteiskunnan uutta osaamista, sivistystä ja hyvinvointia. Uusien tieteellisten avausten ja tulevaisuuden osaamisen lähtökohtana on yliopistoyhteisön sisäinen ja ulkoinen kumppanuus.

www.oulu.fi

HELSINGIN YLIOPISTO

Helsingin yliopisto on Suomen suurin ja vanhin tiedekorkeakoulu. Se sijoittuu rankingeissa toistuvasti maailman parhaimpien yliopistojen joukkoon.
www.helsinki.fi