Acticaps

eu-lippu

Uniq Bioresearch Oy voitti tiukan kilpailun EU Horizon 2020 SME Phase
2 rahoituksesta projektihakemuksella ACTICAPS – ACTIWHEY® based microencapsulation solution for sustainable food manufacturing. ACTICAPS-projekti alkoi lokakuussa 2015 ja kestää kaksi vuotta syyskuun 2017 loppuun.

ACTICAPS-projektin päämääränä on parantaa entisestään ACTIWHEY® mikrokapselien täyte-kuori suhdetta, vähentää merkittävästi tuotantokustannuksia ja pystyttää pilottuotanto- ja testausprosessi tukemaan prosessikehitystä ja markkinointia.

PROJEKTIN TAVOITTEENA ON:

  • alentaa mikrokapseloinnin kustannuksia 91%

  • saavuttaa jopa 70% täyte-kuori-suhde

  • parantaa kontrolloitua ainesosien vapautumista ja muita menetelmän etuja

  • pystyttää pilottuotantolaitos markkinoiden arviointia ja levittämistä edistämään

  • luoda prosessin mittakaavan skaalauksesta paketti, joka sisältää prosessin suunnittelustrategian, tuotanto-ohjeet ja lisensointikonseptin

  • validoida keksintöä kolmella markkinasegmentillä, joilla suurimmat mahdollisuudet nopeaan markkinoille pääsyyn

Projekti on keskeinen osa Uniq Bioresearch Oy:n pitkän tähtäimen kehityssuunnitelmia. Markkinapotentiaalimme perustuu yli 11 vuoden tutkimukseen ja kehitykseen, liiketoimintamenestykseen, vakiintuneeseen avainasiakaskuntaan, validoituun ja patentoituun teknologiaan, kokeneeseen tiimiin ja yksityiskohtaiseen kannattavuusarviointiin tunnistettaessa parhaita liiketoiminta ja kaupallistamisstrategioita.

Innovaatioprojekti parantaa myös Uniq Bioresearch Oy:n asiakkaiden kannattavuutta ja kasvua rehuja, elintarvikkeita ja ravintolisiä tuottavissa PK-yrityksissä yhdistämällä ja muuntamalla uutta ja olemassa olevaa osaamista innovatiivisiksi ja kilpailukykyisiksi mikrokapselointiratkaisuiksi Euroopan ja maailmanlaajuisilla markkinoilla. Innovaatiomme parantaa nykyistä elintarvikkeiden tuotanto- ja prosessointijärjestelmiä parantamalla tuotteiden säilyvyyttä, turvallisuutta ja laatua. Tämä projekti on saanut rahoitusta Euroopan Unionin Horizon 2020 tutkimus ja innovaatio ohjelmasta sopimusnumerolla 696601.

Acticaps ajankohtaista

  • Olemme onnistuneet mikrokapseloimaan jauhemaisen reishi-uutteen

    Olemme onnistuneet mikrokapseloimaan jauhemaisen reishi-uutteen ACTIWHEY mikrokapselointiteknologiallamme.